Grzegorz Bloch- Indyk na szpinaku z zielonego pieprzu

DW, Kwiecień 26, 2012 9 Kuchnia
Indyk na szpinaku w sosie z zielonego pieprzu

Roszponka z ziemniakami i kiełbasą chorizzo Fit&Easy

DW, Kwiecień 25, 2012 0 Kuchnia
Uprzedzam, że danie jest trochę pikantne. Jeśli to komuś przeszkadza może użyć innej kiełbasy. Połączenie ziemniaków, kiełbasy i warzyw sprawia, że jest to pełnowartościowy posiłek.

Sałatka z tuńczykiem Fit&Easy

DW, Kwiecień 24, 2012 0 Kuchnia
Pomimo że sałatka z tuńczykiem stanowi klasykę często serwuję ją swojej rodzinie. Dodaję do niej pokrojony seler naciowy, który świetnie komponuje się z tą rybą. i wprowadza nowy smak. Warto wiedzieć, że seler naciowy jest niskokaloryczny i zawiera dużo wody co szybciej powoduje uczucie sytości.

Krem z białych warzyw na gęsinie z galaretką jeżynową i szpinakiem

DW, Kwiecień 23, 2012 0 Kuchnia
Danie wykonane przez kucharzy restauracji CROCUS.  Hotel Crocus ★★★★ Zakopane / Poland.
 Szef kuchni- Sebastian Krauzowicz

Sałatka z sosem żurawinowym Fit&Easy

DW, Kwiecień 21, 2012 0 Kuchnia
Czy zdarza się wam poświęcić więcej czasu nam znalezienie prostego przepisu na przekąskę niż jej wykonanie? Szukamy wówczas czegoś oryginalnego, bo chcemy zabłysnąć i godzinami wertujemy książki kucharskie. Tym razem proponuję sięgnąć po znane składniki, ale w trochę innym zestawieniu niż zwykle. Prostota i piękno przemówią do zmysłów waszych współbiesiadników. W dodatku jeśli zastosujecie gotowy sos żurawionowy to czas pobytu w kuchni może się skrócić nawet do 5 minut. Czyż to nie wspaniałe?

Grzegorz Bloch - Owoce z kruszonką i lodami

DW, Kwiecień 20, 2012 1 Kuchnia
Owoce z kruszonką i lodami

Sałatka z grillowanymi warzywami Fit&Easy

DW, Kwiecień 18, 2012 1 Kuchnia
Gdy nastaje sezon grillowania na ruszt idą steki, karkówki, kurczaki i niestety zazwyczaj zapominamy o warzywach. No, czasami ktoś dorzuci ogórka kiszonego i chwała mu za to, ale przecież może być ciekawiej, smaczniej i bardziej kolorowo. Warzywa również świetnie smakują z grilla, w połączeniu ze świeżą sałatą są ozdobą talerza, a przede wszystkim dostarczają cennego błonnika i witamin. Pamiętajcie, aby robiąc zakupy na grilla zajrzeć również na stoisko warzywne. Tak bardzo upodobałem sobie tą sałatkę, że robię ją również poza sezonem grillowym. Wystarczy patelnia grillowa i nawet zimą przywracam atmosferę lata.

Kasia Klich - koza nostra

DW, Kwiecień 14, 2012 2 Kuchnia
Kasia Klich - koza nostra

Michał Zaczyński - Makaron ze szparagami

DW, Kwiecień 12, 2012 1 Kuchnia
Michał Zaczyński -  makaron ze szparagami

Pierś z kaczki na różowo z puree ze słodkich ziemniaków smażoną kapustą i karmelizowaną figą

DW, Kwiecień 10, 2012 0 Kuchnia
Danie wykonane przez kucharzy restauracji CROCUS.  Hotel Crocus ★★★★ Zakopane / Poland.
 Szef kuchni- Sebastian Krauzowicz