Agata Koschmieder - Tort Pavlovej kremowo tuskawkowy

DW, Kwiecień 06, 2012 4 Kuchnia
Tort Pavlovej kremowo - truskawkowy

Kasia Klich - makowe ślimaki

DW, Kwiecień 01, 2012 3 Kuchnia
Kasia Klich - makowe ślimaki. Jak nie masz czasu to makowe ślimaki są dobrym i smacznym rozwiązaniem.
 

Polędwiczka wieprzowa z ziołowym mchem i prażoną kaszą pęczak z dodatkiem kurek

DW, Marzec 30, 2012 1 Kuchnia
Danie wykonane przez kucharzy restauracji CROCUS.  Hotel Crocus ★★★★ Zakopane / Poland.
 Szef kuchni- Sebastian Krauzowicz

Agata Koschmieder- Krem pomarańczowy

DW, Marzec 29, 2012 1 Kuchnia
Krem pomarańczowy

SUSHI :)

Anna Grzebielska-Wojdyńska, Marzec 28, 2012 5 Kuchnia
przepyszne sushi niczym nieodbiegające od tego w Japońskiej restauracji...

Grzegorz Bloch - Gruszki w syropie pomarańczy z kozim serem

DW, Marzec 25, 2012 0 Kuchnia
Gruszki w syropie z pomarańczy z kozim serem

Pierś z kaczki na różowo

DW, Marzec 18, 2012 0 Kuchnia
Pierś z kaczki na różowo z puree ze słodkich ziemniaków smażoną kapustą i karmelizowaną figą
Przepis na 4 osoby
 

Bramborové placičky s nívou a hruškou

Magdalena Piasecka, Marzec 16, 2012 0 Kuchnia
Przepis pochodzi z czeskiego dodatku kulinarnego poświęconego bramborom ;) - "Delikatesy". Uwielbiam czeską kuchnię, warto poznać inne potrawy, oprócz rozsławionych knedlików i smażonego sera. Te placki to ciekawe połączenie smaków: słonego i słodkiego. Palce lizać!

Miachał Zaczyński- polewka orzechowa

DW, Marzec 16, 2012 0 Kuchnia
Michał Zaczyński - polewka orzechowa

Mega szybka szarlotka z otrębami

Rite de passage, Marzec 15, 2012 3 Kuchnia
Cynamonowy smak i zapach szarlotki będziemy jeszcze długo wspominać. To ciasto jest tak delikatne i kruche że nie sposób poprzestać na jednym kawałku.