Anna Grzebielska-Wojdyńska

Placki ziemniaczane inaczej...

Sierpień 16, 2012 4 Kuchnia

placki ziemniaczane z kiszona kapustą,żółtym serem i natka pietruszki:)

Składniki

ciasto jak zwykle na placki ziemniaczane...czyli ziemniaki,jajo,mąka żytnia i pszenna,przyprawy...dodatkowo żółty ser,kiszona kapusta,pieprz czarny grubo mielony,natka pietruszki duużo,olej rzepakowy

Przygotowanie

ciasto na placki ziemniaczane jak zwykle..(każdy ma na pewno sprawdzony przepis),dla leniwych szczerze mogę polecić placki ziemniaczane knorr do których wystarczy dodac jajo i wodę...następnie do gotowego ciasta dodajemy ok.150g poszatkowanej kiszonej kapusty,żółty ser tarty na grubych oczkach ok 50g,pieprz,oraz posiekaną nać pietruszki,ilość wedle uznania..Ja dodaję sporo ponieważ kocham wszystko co zielone :)) wszystko razem mieszamy i smażymy na sporej ilości oleju rzepakowego (spora ilość ponieważ na odrobinie oleju placki będą się spiekać na ciemny kolor a do tego im więcej tym mniej się opijają tego tłuszczu:)))polecam z kleksem kwaśnej śmietany lub jogurtu greckiego:)

Komentarze

Skomentuj post

Wszystkie pola są wymagane, twój e-mail nie zostanie opublikowany